Organizohet “Bedër Alumni Awards 2020”

Kolegji Universitar Bedër organizoi për të katërtin vit radhazi ceremoninë e ndarjes së çmimeve për të diplomuarit. Edhe pse e aktiviteti u zhvillua në mënyre të kombinuar me platformën Zoom, morën pjesë të diplomuar, stafi akademik dhe administrativ që ka dhënë kontributin ndër vite për universitetin, si dhe figura te shquara nga fusha e artit, medias dhe edukimit.

Ceremoninë e hapi Dekani i Studentëve Z. Surja Shehi, i cili, pasi falënderoi pjesëmarrësit theksoi rolin dhe rëndësinë që ka Dekanati në jetën sociale të studentëve dhe në lidhjen mes tyre dhe institucionit. “Në fokusin e Kolegjit Universitar Bedër, ka qenë, është, dhe do të jetë, studenti, zhvillimi dhe rritja e tij si akademike ashtu edhe profesionale”, tha ndër të tjera z. Shehi.

Më pas fjalën e mori Rektori i Kolegjit Universitar Bedër, Prof. Dr. Ferdinand Gjana, i cili tregoi për lidhjen e institucionit me të diplomuarit. Ndër të tjera, ai tha se ky aktivitet është një forme motivimi, sidomos në kohën ku po jetojmë, që mbështet të diplomuarit dhe suksesin e tyre. Gjithashtu, Prof. Gjana cilësoi mbështetjen që të diplomuarit i japin njëri-tjetrit, duke qenë shembull i suksesit në emër të arritjeve të përbashkëta.

Më tej fjalën e mori përgjegjësi i Zyrës së të Diplomuarve, Z. Alban Tufa. Ai tha se kjo zyrë, nën shembullin e universiteteve perëndimore, synon të forcojë marrëdhëniet mes universitetit dhe të diplomuarve, duke zhvilluar aktivitete dypalëshe. Ai u shpreh se eksperiencat e të diplomuarve në fushën profesionale janë një mbështetje për institucionin dhe jo vetëm.

Në kuadër të vlerësimit të kandidaturave të paraqitura për çimimet “Bedër Alumni 2020”, fituesit ishin:

  • “Career Award”:  Dudi Ilias
  • “Bedër Award”: Ermal Qori
  • “Eagle Award”:  Valon Gashi
  • “Woman Empowerment Award”: Xhulja Marashi
  • “H. Vehbi Dibra Award”: Majto Kamo
  • “Çmim Mirënjohjeje”: Alush Kola

 

Të diplomuari përshëndetën me fjalën e tyre dhe ndanë ndjesitë dhe mendimet rreth çmimeve, apo vlerësimeve që ata morën.

Përgjatë mbrëmjes, aktori i mirënjohur Sokol Angjeli, lexoi për të ftuarit poezi të poetit të shquar Vathë Koreshi, të cilat bënin thirrje për të mos e harruar vendin, pragun, tokën amë.

Këto ceremoni iu përkasin praktikave të ndjekura nga universitete të tjera të mirënjohura si një formë rikthimi të ish-studentëve në gjiret e institucioneve të arsimimit, tanimë si kolegë të fushave përkatëse.