Studentët e K.U. "Bedër" pjesëmarrës në Jessup 2018

Konkursi Ndërkombëtar Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, nën administrimin e ILSA-s bashkon studentët e së Drejtes Nderkombetare nga i gjithë globi. Tashmë në vitin e tij të 59-të , Jessup është konkursi ndërkombëtar më i madh në botë për studentët e drejtësisë, me pjesëmarrës nga më shumë se 700 Universitete në mbarë botën. Raundet ndërkombëtare do të mbahen në 1 -8 prill 2018, në Hyatt Regency në Kapitol Hill, Uashington, DC.

Konkursi konsiston në një inskenim të çështjes me të cilën grupi i studentëve të drejtësisë Kolegji Universitar "Bedër" i përbërë nga : Albi Çela, Anjest Agushi, Ornela Bego, Thoma Kristo dhe Ermelinda Gjeci do të përfaqësojnë Shqipërinë në këtë edicion të kompeticionit.

Të gjendur përballë gjyqtarëve të Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë, studentët do të parashtrojnë argumentat e përgatitura rreth “Case Concerning the Egart and the Ibra” që përfshin tema nga vlefshmëria e një vendimi arbitrazhi ndërshtetëror, sovraniteti, cënimi i ujërave territoriale, regjimi i carmatosjes bërthamore, përdorimi i forcës, e drejta humanitare ndërkombetare etj. Ekipi ka hulumtuar dhe ka përgatitur argumentet thelbësore me gojë për të përfaqësuar çdo anë të mosmarrëveshjes.

Përpara nisjes për ne D.C studentët organizuan “Public Pleading”, ku përpara studentëve dhe trupit akademik të universitetit, paraqitën argumentat e tyre. Kjo në mënyrë që ekipi të përgatitet por dhe të kontribuojë në ruajtjen e traditës së Moot Court në Bedër.