Organizohet edicioni i tretë i konkursit “Urtësitë e traditës profetike”

Në një shfaqje të jashtëzakonshme të ndërthurjes akademike dhe kremtimit kulturor, Kolegji Universitar Bedër organizoi edicionin e tretë të konkursit “Urtësitë e traditës profetike”.

Me pjesëmarrjen e mbi 300 pjesëmarrësve nga shkollat fillore, shkollat e mesme dhe universitetet, konkursi i kapërceu kufijtë, duke pasur dhe garues nga Kosova, Maqedonia e Veriut, Bullgaria, Rumania, Italia, Luksemburgu dhe Gjermania.

Ambjentet e Kolegjit Universitar Bedër u bënë një qendër e gjallë e shkëmbimit intelektual ndërsa pjesëmarrësit shpalosën projektet e tyre të ndryshme gjatë një ekspozite ndriçuese posterash. Çdo përpjekje kishte si qëllim të sqaronte virtytet dhe vlerën e traditës profetike, duke ofruar një këndvështrim shkencor dhe fetar mbi mësimet e Profetit Muhamed a.s.

Pas ekspozitës, u zhvillua një ceremoni e dhënies së çmimeve e moderuar me profesionalizëm nga figurat e nderuara z. Dritan Boriçi dhe znj. Esmeralda Pashollari.

Programi vijoi me recitimin e Kuranit, poezi prekëse, ilahi dhe interpretime magjepsëse.

Rektori i Kolegjit Universitar Bedër, Profesor Dr. Gjergji Sinani mbajti fjalën e tij përshëndetëse duke u shprehur se kërkime të tilla ngjallin shpresën që të rinjtë të kultivojnë dijen e të kërkojnë virtytin:

Më pas nën kryetari i KMSH Z. Taulant Bica theksoi rëndësinë e sjelljes në kujtesë dhe veprim të sunetit profetik.

Të pranishëm ishin dhe anëtarë të fakultetit, studentë dhe të ftuar të nderuar, të cilët i dhanë peshë këtij organizimi.

Në kulmin e ngjarjes, juria shpalli fituesit e merituar në çdo kategori, duke shënuar përfundimin e një edicioni të tretë tepër të suksesshëm të “Urtësive të Traditës profetike.”